Blogs

Mijn laatste blog!

Van dit jaar dan hè! Want ik ben nog lang niet van plan om te stoppen met bloggen! Heb de smaak net te pakken! Mijn laatste blog is zo mega goed gelezen en de reacties waren zo overweldigend dat ik er stil van werd!

Toch is het voor mij best wel moeilijk om te bloggen, zeker wanneer het over pleegzorg gaat. Wat kan ik vertellen, wat wil ik vertellen, wie lezen er mee? En toch wil ik ons verhaal met jullie delen. Wil ik juist schrijven over pleegzorg. Misschien inspireer ik mensen, trek ik mensen die twijfelen om pleegouder te worden wel net over de streep.

In het nieuwe jaar starten wij met speciale therapie, ik zeg bewust wij, want ja Jef en ik moeten er ook aan geloven! Om beter om te gaan met de hechtingsproblemen van onze oudste gaan wij deze therapie samen met haar doen. Gisteren bleek maar weer hoe hard ze deze therapie nodig heeft. Uit het niets moest ze aan haar moeder denken en kwamen er vragen. Wij willen de vragen naar eerlijkheid beantwoorden en dat is soms best moeilijk. Want wat kan ze aan, wat kan je als 7 jarige verwerken en wat nog niet. Het stomme is dat het bij ons altijd gebeurd in de auto en troosten daardoor vaak lastig is. Zeker een uur heeft ze heel erg moeten huilen, we lieten haar gewoon maar even gaan en ik hield haar hand vast. Soms is dat al genoeg. Daarna zei ze dat ze het er niet meer over wou hebben en al snel leek het verdriet weer te zijn verdwenen. Dit soort momenten zijn voor haar, maar ook voor ons heel moeilijk. Vaak heb ik er zelf langer last van dan haar. Hopelijk leer ik bij de therapie ook beter met dit soort situaties en vragen om te gaan.

Het afgelopen jaar was pittig maar vooral ook mooi. Ik ben mega trots op ons gezin! In het nieuwe jaar gaan we vooral puntjes op de i zetten om nog stabieler te worden. Maar ook wil ik proberen meer tijd vrij te maken voor mijn man en voor mezelf. Want als moeder van drie valt dat niet altijd mee!

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blogs en wens jullie een super mooi nieuw jaar!

Liefs Deb,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s