Blogs

Kerst ellende

Wie mij goed kent weet dat ik niks geef om Kerstmis. De kerstboom ben ik meestal na een paar dagen alweer zat en mij een kerstkaart sturen is echt zonde, want ik hang ze niet op en gooi ze gelijk weg. Ooit kocht ik een kerstdorp, niet zo een kleintje, nee gelijk met alles erop en eraan. Toen alles stond vond ik het niks, de poppetjes vielen steeds om, de nepsneeuw vloog alle kanten op als ik voorbij liep, kortom dezelfde avond stond het gehele kerstdorp op Marktplaats.

Dan hebben we het nog niet eens over het gedoe om met elkaar af te spreken, dan kan Pietje niet, dan heeft Beppie al wat gepland staan, wilt Truus niet gourmetten en eet Ome Henk het liefste biefstuk. Oh man, wat haat ik de jaarlijkse Kerst WhatsApp groep! Maar toch ben ik altijd wel blij als het dan weer geregeld en gelukt is, want eerlijk is eerlijk ik vind het wel fijn als iedereen bij elkaar is. En zolang dat gewoon nog kan, vind ik ook dat we ons best daar voor moeten doen.

En ergens moet ik toegeven dat ik een beetje begin te veranderen. Sinds we zelf een gezin vormen vind ik het belangrijker worden. Vind ik het leuk om zelf tradities te maken en stond de kerstboom dit jaar eerder dan ooit (en ja ik ben hem wel alweer zat). Ik koop kleine cadeautjes voor Jef en de meiden en gaan dit kerstavond gezellig met elkaar uitpakken, we maken mini pizza’s en kijken een kerstfilm. Wie had ooit gedacht dat ik daar zin in zou hebben!

Ik denk dat ik wel weet waarom ik december een moeilijk maand vind, dit is er een beetje ingeslopen de afgelopen jaren. Toen onze kinderwens nog niet vervuld was, voelde december altijd vreselijk. Weer een jaar voorbij, weer een jaar met hoop, teleurstellingen en verdriet. Weer probeerde we elkaar te overtuigen dat het volgende jaar alles anders zou worden. En hoe mooi is het, dat nu jaren later het ook echt anders is, onze grootste wensen uit mochten komen, ik ben er zo ontzettend dankbaar voor.

Fijne feestdagen iedereen,

Liefs Deb,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s