Blogs

Onze weekplanner!

Afspraken, uitjes, feestjes we moeten tegenwoordig zoveel onthouden! Zelf heb ik een planner met voor ieder lid van ons gezin een eigen plekje. Ik vind het fijn om op deze manier onze week te overzien. Maar ook de meiden hebben behoefte aan duidelijkheid en structuur.

Met de oudste zijn wij best lang zoekende geweest, ze had veel concentratie problemen en kon onrustig worden als ze niet wist waar ze aan toe was. Voor alle kinderen maar zeker ook voor pleegkinderen is structuur heel belangrijk. Ik ben toen na gaan denken wat haar zou kunnen helpen en ik kwam bij olifantastisch terecht. Deze site verkoopt magneetjes, de dagen van de week, taken, uitjes, feestjes, sport, eten, drinken, beloning en nog veel meer.

Ik ben met deze magneetjes een bord gaan maken, ieder kind haar eigen gedeelte met daarop de planning van de week. Aan het einde van de dag, bekijken we met elkaar het bord en bespreken we de dag. Was het een gewone dag, dan krijgen ze een duim omhoog, was het een top dag dan komt daar nog een ster bij. Was het echt een slechte dag dan kan de duim ook omlaag. Natuurlijk is het best moeilijk om een dag goed te beoordelen, maar de meiden weten vaak zelf goed wat voor een dag het was.

We gebruiken ook magneetjes voor het eten, hebben ze hun boterham goed gegeten dan mag deze op het bord, hetzelfde geldt voor het avondeten. Ik heb echt het idee dat ze nu beter eten, omdat ze het zo leuk vinden een magneetje te verdienen.

Voor uitjes en feestjes zijn er ook heel veel leuke magneetjes, deze gebruiken wij voor in de weekenden en met feestdagen. Zoals met Sinterklaas weten ze precies wanneer ze hun schoen mogen zetten. En natuurlijk gebeurd er bij ons ook nog wel eens iets spontaan, maar de basis is op deze manier wel heel duidelijk voor de meiden.

De middelste slaapt niet altijd goed in haar eigen bed, op de dagen dat het wel lukt mag ze een bedje op het bord hangen. En toen we bezig waren om haar speentje weg te doen, mocht ze die ook gebruiken. Ook bij het zindelijk worden, werkte het bord super goed.

De magneetjes werken wel een beetje verslavend want ik vind het echt heel leuk om het bord op zondagavond weer klaar te maken voor een nieuwe week. Inmiddels hebben wij een grote verzameling, wat prima kan want ze zijn helemaal niet zo duur!

Het is zeker het proberen waard, wie weet brengt het jullie net zoveel structuur en plezier als ons!

(Dit blog is niet gesponsord!)

Liefs Deb,

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s