Blogs

Het lukt me niet

De perfecte moeder, hoe ziet die eruit? Op instagram zie ik de meest hippe mama’s voorbij komen. Kinderkamers die perfect zijn, helemaal volgens de laatste trends. Hippe kleding voor zichzelf maar ook voor de kids. Nagels gelukt, haren in de krul…. En dan denk ik soms, dat wil ik ook. Soms probeer ik er dan ook wat extra aandacht aan te besteden, dan neem ik me (weer) voor om me ’s morgens wat meer op te maken, mijn haren een keer niet in die saaie knot te doen, maar mooi los. Ik doe dan wat leuks aan en dan ben ik het ook even… een hippe mama. Meestal hou ik dit nog geen dag vol. Tijdens de ochtendspits zit mijn haar meestal alweer op een knot! Mijn mooie kleding onder de melk, snot of pindakaas! Kortom het lukt mij gewoon niet!

En weetje misschien is dat wel prima, ik ben wie ik ben en misschien ben ik gewoon wel simpel. Als ik een feestje heb zorg ik altijd dat ik er leuk uitzie en ik loop heus niet hele dagen in een jogging broek. Maar een jeans met een sweater zit als mama gewoon lekkerder dan een rokje of een jurk. En met gympen of kaplaarzen loop je nou eenmaal beter door het bos, dan op hoge hakken! En voor de kids geldt precies hetzelfde. Ik vind het geweldig om voor de meiden leuke kleding te kopen. Maar als ik mijn meiden naar het kinderdagverblijf breng hebben ze niet hun mooiste kleding aan, maar iets waarin ze lekker kunnen spelen en wat vies mag worden. Want dat vind ik zoveel belangrijker!

Natuurlijk weet ik dat achter de instagram plaatjes andere verhalen schuil gaan en dat deze moeders en hun kids niet perfect zijn, maar het lijkt er wel op en dat maakt mij als moeder wel eens onzeker. Hebben jullie dat ook? Of lukt het jullie wel om altijd hip te zijn? Bestaat de perfecte moeder eigenlijk wel?

Liefs Deb,

 

Een gedachte over “Het lukt me niet”

  1. Ook die hippe mama’s op insta zijn niet altijd zijn (hoop ik) ik geef je mooi gelijk. Kies soms lekker voor de makkelijke weg. Het is al druk zat en ieder huis heeft zijn kruis. Remember that. Plus je ziet er Zoiezo goed uit x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s